A kedvezményezett neve: Nyírderzs Község Önkormányzata

A projekt címe: Csapadékvíz elvezetése Nyírderzs

A szerződött támogatás összege: 99.719.750 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Nyírderzs Község Önkormányzata célként tűzte ki a belterületi csapadék- és belvíz elvezető rendszer kiépítését és teljesítését és fejlesztését a beavatkozást igénylő területeken.

A projekt célja a csapadék- és belvíz biztonságos elvezetése a károk megelőzése érdekében, valamint a talajba történő visszaszivárgás. A fejlesztéssel érintett területen biztosítottá válik a csapadékvíz helyben tartása az egyre szélsőségesebbé váló időjárási körülmények között is. A kiépítésre kerülő csapadék- és belvízvédelmi létesítmény hozza 1.635 folyóméter.

A projekt célja a lakóingatlanok belvízveszélyének csökkentése, az utak védelme, a csapadékvíz megfelelő színvonalú elvezetése és a megépült hálózat fokozatos rekonstrukciója. A beruházás hozzájárul a település környezeti állapotának javításához, a helyi vízkár csökkentéséhez.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírderzs Község Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00023

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.09.30.