“Tisztítsuk meg az Országot” projekt
Megvalósult a „Tisztítsuk meg az Országot” Projekt


Az IFKA Nonprofit Kft. a „Tisztítsuk meg az országot” Projekt keretében meghirdetett illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében írt ki pályázatot.

A pályázati kiírásra Nyírderzs Község Önkormányzata 2021/TMOP2/0075 azonosító számon 2021. szeptember 15. napján pályázatot nyújtott be. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint Támogató a pályázatot támogatásra alkalmasnak minősítette és az Önkormányzatot 2021. november 9. napján meghozott döntése alapján – 100 % támogatási intenzitással– 10.935.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A támogatásból – a pályázati felhívás célkitűzésével összhangban – Nyírderzs község közigazgatási területén lévő illegális hulladéklerakók felszámolására kerül sor 2 helyszínen – Nyírderzs belterület 99 hrsz. – Nyírderzs külterület 074/6 hrsz.

A meghirdetett projekt segítségével lehetőség nyílik arra, hogy egyszerre nagyobb mennyiségben, depóniákban kerüljenek összegyűjtésre majd ezt követően elszállításra az illegálisan lerakott hulladékok. A megtisztított területek védelme érdekében tiltó táblák kihelyezésére kerül sor. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a megtisztított területek tisztán tartását. Az esetleges szabálysértéseket a törvény adta lehetőségeinkhez mérten kezeljük. A pályázat megvalósítása során Önkormányzatunk célja az volt, hogy az illegálisan elhelyezett hulladékoktól megtisztítsuk településünket. Kiemelt cél a környezet megóvás, lakosság egészséges életmódjának biztosítása, valamint tájvédelmi szempontok megőrzése.

A projekt befejezési határideje: 2021. november 30.


Nyírderzs Község Önkormányzata

4332 Nyírderzs, Bátori út 15.
Tel: 06(42) 630-391
web: https://www.nyirderzs.hu
e-mail: nyirderzs@freemail.hu

 


“Tisztítsuk meg az Országot” projekt
Megvalósult a „Tisztítsuk meg az Országot” Projekt

Nyírderzs Község Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításában kiírt 2021/TMOP2/0075 projekt keretében 10.935.000.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására.

Környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos az illegális hulladéklerakók okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megszüntetése, illetve tájsebek csökkentése.
A kapott támogatás Önkormányzati tulajdonú ingatlanokon fellelhető, közel 550 m3 illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolására (összegyűjtés, elszállítás és kezelés) került felhasználásra.

A támogatásból – a pályázati felhívás célkitűzésével összhangban – Nyírderzs község közigazgatási területén lévő illegális hulladéklerakók felszámolására került sor 2 helyszínen – Nyírderzs belterület 99 hrsz. – Nyírderzs külterület 074/6 hrsz.

A pályázat kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy a költségvetési lehetőségeket meghaladó mennyiségben fellelhető, részben speciális munkagépeket igénylő hulladékok elszállítása is megtörténjen.